Tepime

Eile pidime mõtlema, mida me tegema hakkame ja lõikasime vajalikud dermatiinitükid tänaseks välja. Täna hommikul jõudsime minu infolünga tõttu pool tundi varem töökotta ning kuna õpetajaid polnud, otsustasime uurida kanganäidiseid, mida on pea sama rikkalik valik kui kangapoes. Lappasime kangastes ja lappasime hinnakirjades ja midagi valida ei suutnud. Küll alla pani juba esimesel päeval silmi pööritama hinnakirjad, mis on koolile mõeldud. Näide:


Vasakpoolne tulp on kanga meetri hind koolile ehk õpilasele ja parempoolne on jaemüügihind. Tore hinnavõit :)
Siis jõudsid õpetajad ka kooli ja hakkasime edasi toimetama. Esiteks tuli liimida dermatiinile külge kaks kihti lamineeritud porolooni:


Edasi hakkasime teppima. Varasema kogemuse puudumise tõttu võttis see tegevus lõviosa päevast ning sellest ka postituse pealkiri. Näited:
Marek tepib
Ühtepidi tepitud

 Teistpidi tepitud
Gea koos oma peaaegu valmistepitud tööga

Peab mainima, et läks vedi lappama. Mitte Jannel ega Marekil ning ka Gea ka sai päris kenasti hakkama. Mul oli see rombimuster veidi kaldu. Hõbedane joon näitab vigast mustrit. oleks võinud olla ilusti servaga paralleelselt:

Järgnevalt oli vaja patjadele keedrid teha. Lõikasime välja ribad:

Profid on multi-tasking-võimelised:

Õhtuks saime töödega niikaugele (Janne teeb rohelist, mina roosat istet):
Ja meie töökoht õhtuks:
Geal ei sujunud täna koostöö õmblusmasinatega ning teadagi on see väga aeganõudev ning närvesööv. Vaatamata kõigele ei kaotanud ta head tuju ja innukust.


Töötempo on väga rahulik ka kohustuslikud kohvipausid pole õnneks nii kohustuslikuks tehtud, et töö pooleli peaks jätma. Keegi järelvalvet väga ei teosta ja toimetame oma äranägemise järgi. Samas õpetajad on majas ning abi saab alati küsida :)


Tööohutus on A ja O. Poroloonisae kasutamiseks kästi teise kätte panna metallist (fileerimis)kinnas kaitseks saetera eest ning selle hommikuse kahe kihi porolooni liimimiseks oli vaja mask ette panna.


Aga püüame leida ka tegevust kooliväliseks ajaks, tean'd kas minna kinno, kohvikusse või loomaaeda?
Kui midagi põnevat teeme, jagame kindlasti.













Kommentaarid

Populaarsed postitused