Üllatus!Shokk!?

Tänane hommik äratas meid päikesepaistega...Tegelikult olid need küll sakslastest naabrid, kes juba kell kuus hommikul ärkasid ja müdistama hakkasid ning meilt une viisid.
Suur üllatus tabas meid siis, kui kardinad eest tõmbasime. Nimelt kohe maja ees lipuväljakul, kõrvuti teiste lippudega lehvis ka meie trikoloor. See oli nii armas! Nagu VIPid Eestist oleksid siia kooli saabunud.








Shokk tabas meid siis, kui kooli verhoomo (sadulsepa osakonna) hoone uksest sisse astusime- ahh kui mõnusalt oli siin ruumi ning kui valge ja avar! Ja tööriistasein ja teise korruse õmblusklass kümnete õmblusmasinatega ja kanganäidiste kaustad ja fiilerid!Kohvinurgake ja töölauakesed. Oehhh!!!








Juhendaja Virve Juola tutvustas ennast, teisi õpetajaid ja osakonda.
Siin õpivad koos kahe kursuse õpilased kokku ca 20 inimest.Laudadel oligi näha erinevaid pooleliolevaid töid- autoistmeid, tumbad, mootorratta sadul jne. Kool teeb neid tellimustööna, samas saavad õpilased  kaasa võtta ka oma toote ja seda meisterdada. Ühtegi pooleliolevat vedrudega tooli meile silma ei jäänud.
Töölauad ja -vahendid jagatud, pidasime juhendajaga plaani,et mis tööd teha võiksime ja sooviksime. Marekil oli kindel plaan oma bussile uued istmekatted valmistada, samas oli meilegi põnevaks väljakutseks midagi selles vallas ette võtta.
Virve Juola tõi välja oma portfoolio-fotoalbumi kahe kooliaasta jooksul valminud töödest.Vau!
Kui palju ja erinevaid töid see sisaldas- alates tumbadest-toolidest kuni keerukamate autoistmeteni välja. Ta pakkus, et võiksime näiteks tepitud mootorratta istet teha ja käeharjutuseks mõned dermatiinist aplikatsioonid õmmelda. Jee, põnev!
Näiteks midagi sellist:



Või sellist:

Siin on õmblustöös ka väike viga sees. Teravam silm vast märkab!

Minu esimene näpuharjutus
ning Tiina oma, mitte päris esimene:

Janne õmbles samuti nimetähti, aga Marek tegi peentööd ning õmbles auto peatoele WV märgi.

Homseks tööks jääb siis ratta sadula katte teppimistöö ja vast ka valmistamine. Tiinal tuli parem mõte ning ta plaanib tütre tuppa lahedad tepitud dermatiinist põrandapadjad teha. Materjaliga on siin hästi, suur valik erineva värvi ja struktuuriga dermatiini, mille vahel valida. Võta (ja pane ainult kirja), mida soovid.
 Tiinal on padjakatete lõikamine käsil

 Janne saab teha teise padja, ainult mina olen veel kahevahel- pea tühi ja mõtteid pole. Järsku teeks ka koju midagi asjalikku?




Kommentaarid

Populaarsed postitused