Ikka rahulikult ja vaikselt

Tänane päev kulges soomlaslikult rahulikus tempos. Sellal kui teised õpilased hommikul kohvitasid, jätkasin eile pooleli jäänud õmblustööga. Vaja oli teha tepingud oranzi niidiga. Need õmmeldud, siis detailid omavahel kokku, siis lukk mõlemale servale  ja siis taas need nurgad.




Nagu ikka, õnnestub proovitöö paremini, kui vajalik detail. Siin nägin ka ikka nurkadega vaeva,
aga lõpuks- valmis sain!
Nii palju niidiotsi, mida sõlmida.

Peale niidiotste sõlmimist tuleb need liimiga üle tupsutada, et sõlmed lahti ei vajuks
Selline ta siis sai. Siit seest puudub veel väike vineerplaat, kuhu kinnituvad löökmutrid.
Poroloonist sisu tuleb ka uus, seda paksust ja tugevust peab veel vaatama.

Et poroloonile oleks kergem dermatiinist katet peale tõmmata, kasutatakse siin sellist hästi venivat võrkmaterjali, mis muudab pinna libedamaks. See venib nii palju, et saab kasutada ka suurte toolide puhul.


Et lihtsalt harjutada, harjutada,harjutada õmblesin ka need eilsed lahtiharutatud hallid detailid uuesti kokku Ainult nurgad jätsin lahti, vaatan kas saan Hannat paluda, et ta mulle näitaks, kõige parema viisi nende õmblemiseks. Või siis koju kaasa ja meie oma õpetaja saab seda tarkust (taas)jagada.
Tiina sai oma neljakndilise detailiga lõpuks liimimisse minna . Siin tuli Virve juhendama, kuidas ja mismoodi seda parem teha on.
Liim läheb ka servale
Siin on näited nurkade lõikamisest. Kõige paremini toimis see üks lõige nurgas.
Ja valmisdetail paremalt poolt.

Paar päeva tagasi kirjutasin kilest, mis sadulatele porolooni peale tõmmatakse, et need ei märguks.Siin ongi näha üks mootorratta  sadulatest
Kontaktliim kantakse poroloonile ja tõmmatakse kile peale.

Poole päeva pealt kadusid kõik õpetajad ära. Kätteantud tööd olid tehtud, midagi uut ei olnud toodud ja vanad olid ka ootel, seega sai jälle teha näpuharjutusi.

Tiina tore töö




Õhtul seadsime oma  sammud Bio Rexi (kino) poole. Peaaegu terve tee sadas laia lörtsi ja kui kinno jõudsime jäi sadu järgi, kuid joped olid mõnusalt märjad. Aprill peaks juba nagu kevadkuu olema!?
Film oli tore  "Going in style", kolme vana sõbra sõprusest ja pöörasest seiklusest, peaosades  tuntud näitlejad M.Freeman, M.Caine ning A.Arkin.
Peatänava ääres on paar toredat juugendamaja, mis mulle on ammu silma jäänud.


Seda maja korrastatakse ja sinna müüakse kortereid.

Selles hoones asub kohvik.
Homme on jälle uus päev ja siis saame ka ennast pühademeeleollu seada!













Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused