Ja siis täna levist väljas....

Seda kohe sõna otseses mõttes. Tegelikult kadus meil internet juba eile õhtul ära. Hea, et Tiina blogi ennem üles jõudis laadida. WIFI oli koolis terve päeva ära ja hakkasime juba muret tundma, kas nii jääbki, aga nüüdseks on side välismaailmaga õnneks taastunud. Aga mitte see ei ole peamine.
Hommikul oli saabunud minu tellitud kangas koos ühe teise kangarulliga. Siin ei ole tõesti mingi probleem tellida kanganäidiste järgi endale Saksast või siit kohapealt hulgifirmast 1 - ..... m kangast. Jube mugav ja kanganäidiste valik on lai, 4-5 erinevast firmast. Eraldi hinnakiri koolile ja siis juba lõpptarbijale.(Mulle lubati seda kooli hinda).





Mõned näited kangastest


Ja koolis olev naturaalsete nahkade valik

Hommikuti on siin kohvijoomise aeg, aga meie oleme seda tavaliselt targalt ja enda huvides ära kasutanud. Mina jõudsin eile selle ajaga oma kotikese valmis õmmelda ja täna Tiina  kasutas jälle nö "jäätmekasti" kangatükke ja õmbles oma läpakale toreda ümbriskoti. Pilte ei märganud kahjuks teha.
Siis võttis Virve ette mootorratta sadula õhendamise ( vist on õige sõna selle töö jaoks?). Enne seda otsisime töökojas pika teraga poroloonilõikurit, mis kahjuks jäigi leidmata. Sellega oleks olnud mugav kogu sadula laiusest pool paksusest maha lõigata, aga profid saavad ka lühema teraga hakkama.



Virve käsitses poroloonisaagi nagu tordilabidat.

Mulle meenutas see kangesti biskviittaigna lõikamist, samasugune värv ja struktuur, ainult head lõhna polnud. Tulemus oli peaaegu hea, aga homme tehakse pind "vinguga" ( soomekeelne slängsõna, eesti keeles relakas)  üle, et konarlused maha lihvida.
P.S Virvel on kõrvas spetsiaalselt tema kõrvale valmistatud  "custom made" plastikust kõrvatropid.
Ühtki tööd elektriliste masinatega ei tehta siin ilma kaitsevahenditeta.
Seejärel jagas Virve meile uued tööd kätte. Tiina sai edasi toimetada selle sama sadulaga. Kontrollida lõiget ja selle järgi valmis õmmelda proovikate. 

Lõigete tegemiseks on väga hea kasutada kilet.


Proovikate, millele saab vajadusel teha parandusi.

Mina sain Mini Cooperi tagaistme istmeosa katte õmblemise. Tekib selline tunne nagu see Mini Cooper oleks mingi megasuur auto- 4 inimest on olnud hõivatud nende istmete tegemisega! Algul pidi Rosa selle istme valmis tegema, aga kuna ta on nii palju koolist eemal ja tähtaeg juba kukil, siis Virve arvas, et see lihtne iste sobiks mulle tegemiseks küll.

 Make õmbleb samale autole esiistme istmeosa. Käsil on parasjagu kvaliteedikontroll.


Selline see tagaiste ongi






Peab jälgima, et originaaldetailile saab piisavalt peale märgitud kokkupanemise märke jm tähtsaid õmbluse alguse ning lõppkohti. Siis on endal lihtsam hiljem uusi detaile kokku õmmelda.



 Kuna punast dermatiini on järgi suheliselt vähe, siis peab läbi mõtlema kõige optimaalsema lõikepaigutuse. Igaks juhuks peab järgi jääma ka eksimise varu....
Ja siis 100 x mõõda ning üks kord löö käärid kangasse! Lõikasin detailid välja ning kuna siin on vaja istmeosa ka teppida, siis ka lamineeritud porolooni, mille liimisin dermatiinile.
Jõudsin osa tepingujoontest hõbedase vildikaga peale ka joonida, kui Tiina näpuga kellale näitab.


Täna ju meie kinopäev. Siinses kinos on enamus filme juba nähtud ( ehk on väga kesine filmivalik, enamus multikad) ja ainuke meid huvitav film "Three generations" algas seekord natuke varem.
Ajasime rattad välja ja ilusa ilmaga läbi linna tiirutades jõudsime isegi 15 min varem kohale.
150 kohalises saalis istusime ainult meie ja veel üks Soome proua. Nii et tõeline privaatseanss, mida saab vist ainult Soomes juhtuda.



 Truud ratsud kino ees ootamas

Kommentaarid

  1. Kas need nahad ripuvad nagu lihakehad nagis? Läpakakoti pilti jään pikisilmi ootama.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused