Jälle levis.

Koolipäev enne suuri lihavõtteid jäi lühemaks kui tavaliselt, sest plaan oli hoopis pühadeks koju minna. Kuid see-eest avanes tore võimalus külastada Tavastia koolituskeskuse puidumaja. Ma pakun, et õpetajad Margus ja Aare oleks veidi kadedad. No umbes samamoodi nagu Marek ja Janne, kui nad siinset sadulsepaklassi nägid. Kuid põhjust pole. Suur ja avar klass, palju masinaid ja vähe õpilasi on viinud selleni, et puidumaja ülalpidamiskulud on kasvanud koolile üle jõu käivateks ja järgmisest õppeaastast enam puiduosakonda ei ole ja masinad lähevad müüki.
Lisaks on märkimisväärne selles ruumis valitsev müra, mida põhjustavad iga masina juures olev ja alati töötav tõmbesüsteem. Ilma kõrvaklappideta seal pikemalt viibida on kindlalt tervistkahjustav.

Puitmaterjal. Kallim kraam kõrgemal.


Tuttav masin.

Puutööõpetaja koos meie Hannaga.
Üleval pildil seletab puutööõpetaja Hannale, et tegemist on tema tehtud Barcelona stiilis voodiga, mis valmistatud kasest ja tiigipuust. Sellele tuleb peale nahast ja nööpidega madrats  sarnaselt originaalile. Originaaldisaini saab tellida alates 10 000 dollarist.
Õpetaja ise oli muhe sell.
Lihvimisnurk koos laudade all olevate tõmbekappidega.


Kõrvatroppide dispenser.

CNC pink.

Kuumpress.

Spoonilõikur.

Õpilaste tööd.
Käsitööklassi sisevaade.

Käsitööklassi välisvaade.


Liimpuitkilbi press.
Puidumaja 360 kraadi. Koos taustamüraga.

Väikestest asjadest rääkides sain lõpuks valmis oma väikese kandilise asja, mis olla siiski mootorratta osa. Pilt tagumisest küljest. Dermatiin sai ilupärast, see külg jääb täitsa varju.
Lõpuks valmis.
Vahepealset pikka nädalavahetust ilmestab mõnus aeg kodus lähedastega, reisid "kalevipoegadest" pungil Tallinki laevadel  ja lihavõttepühad. Ja äge  ja ootamatu üllatus, kui Länsiterminaalis, teel koju jalutasid meile vastu kolm eestlast, kaasas Tallinna kaart (et me ära ei eksiks), parimad pakkumised kodumaisest kaubandusest, värske kvaliteetkirjandus "Õhtulehe" näol ja eesti lipud. On lahe, et leidub inimesi, kes võtavad vaevaks su päeva üllatusi ja rõõmu tuua. 

Täna ehk teisipäeval kooli naastes hakkasime jälle kooli ja praktikaga pihta- reipamatena ja innukamatena kui enne pühi. Gea tegi käesoojenduseks valmis samasuguse koti nagu ma juba varem.
Protsess ja lõpptulemus.
Ma sain ülesandeks teha mootorratta (tahaks kirjutada tsikkel..) istmele uus kate. Kusjuures Virve ütles, et see on paras käeharjutus, kuna väga paljud kliendid tahavad teha muudatusi istmete kujus/suuruses/disainis ja muus.  Ka seekordsel tööl on vaja istet madalamaks teha. Lõikeid seega vana istme pealt suure tõenäosusega võtta ei saa.
Vasakul reaalsus, paremal oodatav tulemus.
Tegin igaks juhuks märgid peale, võtsin vana katte maha. Poroloon on märg :( Aga see ei takistanud tegemast liigse porolooni maha lõikamise tarbeks kilest lõikeid ja märkeid.
Teeb lõikeid.
Nii teeb.
Selline sai.
Homme hakkame või õigemini Virve hakkab liigset osa ära lõikama sadulal. Nagu ta ise ütles- meil on ainult 1 katse. Ei mingit survet.
Tahtsin veel jagada paari silmailu pilti. Esiteks kogutakse kõik valminud tööd õpetajate toa ette ühte kohta ja siis on nii kena vaadata.
Valminud tööd.
Ja siis meeldis mulle linnas veel ühe estakaadi äärde tehtud kaunistuste rida. Igaüks ise nägu. Osad katki ja kulunud, aga väga vahvad.










Kommentaarid

  1. Puidumaja riiulid meeldisid mulle ja spoonisegadus oli väga rahustav. Kas tumeroheline metalljalgadega tool tuleb tuttav ette? Olge usinad, hea reportaazi eest tuhat tänu :-)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused