Kuidas mitte millestki midagi teha?

Kuidas? Väga lihtne. Vähemalt mulle tundub, et siin Soomes teatakse ja tehakse.


Eile kirjutas ka Marek, et siin võetakse üks lihtlabane 13-eurone (hind koolile) IKEA taburet ja luuakse sellele mingi väärtus- näiteks polsterdamise, värvimise või muul moel ilustamisega. Selline tegevus on leidnud palju jälgijaid ning seda tuntakse IKEA hacks'ina. Kodulehtki selliste meisterdajate jaoks loodud.
Igatahes Tavastias teatakse, et sellisest taburetist saab teha mitut sorti istumisaluseid:



Ehk siis selle asemel, et kiusata tisleripoisse, et nood sadulseppadele muuhulgas toolide karkasse vorbiks, võiks HKHK teha reisi lähimasse IKEAsse, osta hulgim suht odavat toormaterjali ja kõik on rahul :). Ja Aare saab tisleripoistele hoopis oma toredaid tappe õpetada.

Mis aga puudutab seda "pisikest" tööd, mis Virve mulle andis ja Gea eilset viidatud nurgaõmbluste harjutamist, siis viiendal katsel õnnestus teha selline kate, mille ma julgesin Virvele näitamiseks viia. Sellest ma muidugi pilti ei ole märganud teha. Varasemad katsed on pildile saanud ja see pisike näidisnurk(musta ja rohelisega), mille Virve ise õmbles, on siis etaloniks.
Katsed 2,3 ja 4

Laitmatu nurk by Virve


Tegemist on metallplaadile tehtud pehmendusega, seega tuleb kõik liimida. Liimimise käigus kukkus mul see detail käest ära vastu metallist töölauda ja voilà, oligi dermatiin nurgast katki ja homme olen sunnitud uuesti õmblustöödega alustama.
Tänaõhtune seis.
Sealsamas liimimisruumis oli tore liimipurk, kus pintsel sees ja kork peal ning takkaotsa oli seda mugav ja tore kasutada. Soovitan koolil ka selle hankimisele mõelda.
Tore liimipurk
Nüüd siis aga teise essust saia tegemise töö juurde, mis meile Geaga kätte jagati.


Lühidalt. Hah, muidugi lühidalt :)
On üks klient, kes ostis omale Fiat Uno (jumal-teab-mis-aasta-oma) ja sellel oli tore tagumine 2+1 allaklapitav ja see üksik pool on vasakul. Selline:
FIATi istmed
Siis tuli kliendile hea mõte- paneks sellele Fiatile õige kasutatud ja uhked AlfaRomeo tagumised istmed, mis on ju nii cool. No ikka 2+1, sest Fiatil oli ka nii. Aga AlfaRomeo üksik iste on paremal.
No tervet istet ei saanud pildile, aga istumisalused küll. No midagi sellist:
AlfaRomeo istmed


Aga sellest ei ole midagi, sest Tavastias on ju terve sadulseppade kursus, kes aitab!!
Aitab välja mõelda, kuidas saada AlfaRomeo istmekatted ja porolooni Fiati istme metallraamile.
Mis siis, et konstruktsioon käib erinevalt alla- mängime ümber...siit natuke õmbleme juurde ja sealt lõikame ära. Ja peatugede jaoks keevitab omanik midagi FIATI raamile juurde ja siis saabki FIAT ilusa 2+1 istme! Peatugedega ja puha! Kui teil mõte kaasa ei jookse, siis pole see miskit erilist...ma ka kuulasin seda arutelu pealt ja mõtlesin, et MIKS?
Et minu silmis mingit lootust sellel projektil õnnestuda oleks, küsisin ma, et kui omanik juba on nõus keevitustöid tegema, kas siis poleks mõttekas raam kokku keevitada, no et jätta ära see 2+1 ümbertõstmine ja teha üks lihtne kolmene tagaiste??
Igatahes sai see mõte õpetaja käest tunnustuse ja hiljem ka kuulsin, et omanik kiitis selle heaks ja lubas raami kokku keevitada. Eks edasi juba paista.


Meile jäi Geaga ülesandeks mõlematel istmetel katted raamide küljest lahti harutada, et omanik saaks siis raami keevitustöödega alustada. 
Gea eemaldab vanu istmekatteid. Tema kõrval ootavad tööjärge uued seljatoed.

Selliselt peaks see asi kokku hakkama sobituma


Veel paar toredat leidu töökojast- porolooninäidistega kott- hädavajalik õppevahend sadulseppadele ja taaskord- Marek lubas :)





Ning mulle meeldis ka töökojas nähtud poolelioleva tooli kangas- nimi Jugend ja meeter ca 70€ :)


Ilmast pole olnud midagi rääkida, kuid täna õhtupoole paistis vahelduseks ka meil päike. Nice!



Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused