Teoreetiliselt rääkides...

Pealkiri tuleneb sellest, et Tavastia sadulseppadel oli täna teooriapäev. Ehk olid teooriatunnid. Esimene tund oli autopolstri ajaloost ja üldiselt autodes leiduvatest polsterdustöödest, sh uksed, kõlarid, külmkapid ja nahast kardinad :). Üldiselt näevad need tunnid välja huvitavad, mina tunnen vaid puudust keeleoskusest.
Mõned inglisekeelsed raamatud autode polstritöödest.


Tavaline poos teooriatundides.



Õhtupoole oli veel mööbliajaloo tund, milles arutati läbi varasemalt tehtud tunnikontrolli vastused mööblistiilide tuvastamise kohta ja õpetaja põhjendas ka vastuseid. Väga tore oli.
Veel toredam oli aga ühe õpilase kodutööna koostatud A3 formaadis ülevaade mööblistiilide ajaloost koos illustreerivate väljalõigetega ajakirjadest nii tüüpilistest mööblitükkidest, kasutatud puiduliikidest kui ka levinud kangavärvidest. Antus õpilase näol on tegemist sisekujundajaga, seega on tema töö eriliselt silmailu pakkuv (vähemalt mulle). Lisan siia ühe pildi sellest uhkest ja põhjalikust albumist.

Mööblistiilide ajalugu- renessanssi lehekülg






Meie töö jätkus Geaga vahepeal autoistmete kallal. Otsustasime teha täieliku istmekatte proovitüki. Selleks lõikasin jääkidest välja dermatiini ja liimisin sellele lamineeritud porolooni, joonisin peale tepingu tarbeks hõbedapliiatsiga abijooned. Teppimist proovisime mõlemad.
Väljalõigatud proovitükid


Tepingu abijooned.


Läbitepitud seljatoe esiosa.


Vanad papinöörist keedripaelad
Keedrite jaoks kasutasime ära vana istme keedripaela ehk papinööri ning hoiame hinge kinni, et minu tehtud märked lõigetel ka mingit väärtust omaksid. Täna jõudsime keedrid seljatoe esiosale ja tagaosale külge õmmelda ning Gea õmbles vaheosa ka esimese, tepingutega poole külge kinni. Homme proovime näpunäiteid saada, kuidas õmblemistöid õigesti edasi korraldada.
Gea õmbleb keerdeid.

Autoistme pooleliolev proovitükk.

Ja egas midagi, ikkagi oli aega üle ja tuli mõte teha edevatest kunstnaha jääkidest kosmeetikakott. Mõeldud, tehtud- Gea valmistas kilest lõikeid ja Jannet veel viimasel päeval ära kasutades palusime näpunäiteid selle kokkuõmblemise osas.
Minu kosmeetikakoti tükid.

Janne näitab ette.


Põhjaosa valmis

Luku külgeõmblemine. Katse 1.
Peab mainima, et ega see luku õmblemine lihtne polnud, Janne igatahes sai "kingituseks" kaasa pooliku töö ja teeb selle ise lõpuni ja vastutasuks annab meile Messengeri vahendusel häid juhiseid ja näpunäiteid töö edukaks lõpetamiseks. Sest meil on uued lõiked juba ootamas.
  
Ega Marek ja Jannegi niisama passinud. Nende tänane töö oli roolile päris nahast katte lõpuni tegemine. Õigemini oli see Mareki eesmärk, Janne tahtis ainult saada ülevaadet tööde etappidest. Sellekohaseid juhiseid jagas Virve ka hoolsasti.
Viimased täpsustused enne liimimast.

Virve näitab esimeste õmbluste tegemise kohta (kodarate taga).

Eestvaates võib nahk kodara peal jääda näiteks nii.

Enne linnaminekut asutusime läbi ka kohalikust "restoranist", et keha kinnitada. Portsjon oli suur, kõhu sai täis, maitseelamus oli 10-palli süsteemis 6, kuid toidukoht ise oli mingi kakofoonia erinevatest stiilidest ja puhtusega just ei hiilanud. Loodame, et sellel valikul pole tervisele koormavaid tagajärgi.
Kebab salatiga.
 Kuna täna oli õpetajatel viimane päev praktikal olla ja homme on juba selline head-aega ja nännijagamise päev, siis peaks siinkohal tegema mingi kokkuvõtte ka koosveedetud ajast. Ma olen neile korduvalt väljendanud enda seisukohta, et teatud mõttes olid Marek Ja Janne meile nagu abirattad. Hea ja turvaline oli toimetada ning alati sai abi küsida, kui mingites töödes hätta jäi. Tegeledes palju õmblemistöödega, oli just Janne see, kes põhiraskuse abistamisel enda kanda pidi võtma.
Täname mõlemat õpetajat, kummardame ja loodame, et nad lähevad HKHK-d oma ideedega paremaks kooliks muutma. Sest nagu ma aru sain, siis just neid siia koguma tuldi. Ja kui meie oma praktika lõpetame, siis võtame kaasa veel, mis võtta on. No nii, teoreetiliselt rääkides...



Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused