Matid ja padjad

Täna saime oma pooleliolevaid õmblustöid edasi teha. Tiina ja Janne jätkasid rõõmsates toonides ehk vahvate põrandapatjadega.
Mina otsustasin anda eelmine päev tepitud mootarratta sadula materjalile uue elu. (Kuna mul sadulat pole, mootorrattast rääkimata!).  Suved on ju meil sageli vihmased ning jube hea on niiskel murul/pingil midagi istumise alla võtta. Dermatiinist istumismatt ( ja veel rombi tepitud) peaks selleks igati sobiv materjal olema ning et asi väheke rõõmsam oleks, siis pealmisele poolele valisin suviselt lillelise kanga. Esialgu oli mu esimene valik küll mõnusalt sametise pinnaga maheoranz kangas, aga õnneks ma ei jõudnud veel kääre sisse lüüa. Selgus, et selle kanga meeter oli 160.- EUR/m ja keegi oli kogemata rulli valesse kohta pannud ehk siis 10.-EUR/m kangaste hulka. (Saame kasutada kõike materjale, kulu paneme kirja ja hiljem tasume nende eest.)
  Tepitud materjali lõikasin pooleks ning sellest sain parasjagu kaks matti. Janne näitas mulle kuidas kangast ilusaid diagonaalseid nurki õmmelda, et töö kena ja korrektne jääks. Natuke pusimist ja valmis need olidki.
See veel pooleliolev töö. Serva fikseerimiseks kasutasin selliseid toredaid klipse.


Silmanurgast jõudsin ka Tiina ja Janne tööd jälgida. Nende padjaõmblemine laabus minu meelest kuidagi kahtlaselt hästi. Harutamistööd polnud vaja teha ja päeva lõpuks olid mõlemad padjakatted valmis, homseks jääb siis neil veel porolooni mõõtu lõikamine.





Tiinal on käsil detailide kokkusobitamine ja luku õmblemine.
 Luku õmblemiseks kasutatakse keedri talda.

Pool päeva oli veel ees, seega otsustasin  kaks istumismatti juurde teha, aga natuke teise tehnoloogiaga ja loodusesse sobiva roheka dermatiiniga. Täpse tehnoloogilise jutuga ei hakka tüütama, aga põhimõtteliselt toimus siin teppimine läbi dermatiini , kahekordse lamneeritud porolooni ja kanga.


Servade ääristamine jääb homseks.




Tiina ja Janne valmis padjakatted.

Õhtul tegime väikse jalutuskäigu linna, seekord siis "lõikasime" ja otsustasime otsemat teed pidi minna. Kõik oli tore, aga peaaegu pool teest oli ülesmäge ja see võttis päris võhmale. Ülevalt aga avanes ilus vaade linnale 


Kui seda mäge ees ei oleks...





















Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused